divendres, 29 d’abril del 2016

Fira del llibre Ebrenc del 27 al 29 de maig: Vint-i-cinc autors presentaran les novetats a la Fira del Llibre Ebrenc


FIRA LLIBRE EBRENC
La Fira produeix per aquest Sant Jordi «A la vora del riu…», una exposició que mostra els vincles literaris entre escriptors ebrencs i riu Ebre
Si el dia de Sant Jordi és un indicador important sobre la bona salut de la literatura i la producció editorial a les Terres de l’Ebre, l’altra gran cita en què aquest fet queda palès és la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany arriba a la tretzena edició i que se celebrarà del 27 al 29 de maig a Móra d’Ebre, junt amb la Fira d’Espectacles Literaris Litterarum. Un total de vint-i-cinc autors i escriptors presentaran obra enguany en el marc de la fira, entre els quals destaquen Arturo Gaya amb Un riu que fa pujada (Angle), Toni Oresanz amb El nazi de Siurana (Ara Llibres), David Martí amb El caçador de bruixes (Edicions 62), Francesca Aliern amb Cafè de París (Cossetània) o Jesús Maria Tibau amb No és la derrota, sinó el vent(Onada). Però al marge d’aquests títols també cal destacar en la Fira d’enguany la important presència de llibres infantils, com ara la col·lecció de contes del Grup la Deriva inspirats en el patrimoni cultural ebrenc amb Quina temor! (Onada), el conjunt al qual pertany Els ritmes del delta de l’Ebre de Núria Ibáñez (Onada), Les fades són calbes de Cinta Arasa (Santillana) o Lo llibre 2 (Cossetània), una versió més «infantil» del volum nascut a partir de l’aportació del grup de Facebook Paraules Ebrenques que ha comptat amb la participació de diverses escoles del territori.
La Fira del Llibre Ebrenc és un punt de trobada de totes les persones que produeixen, editen, promocionen, venen o llegeixen llibres fets per escriptors o entitats de les Terres de l’Ebre o que són de temàtica ebrenca i les presentacions de llibres en són un dels aspectes més importants. Està organitzada pel Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. I Litterarum per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.
Previ a la Fira, el dia de Sant Jordi s’inaugurarà l’exposició «A la vora del riu…», produïda per la Fira del Llibre Ebrenc i la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre com a entitat que forma part de l’organització i que mostra d’una manera visual i entenedora el lligam i la influència que el riu ha tingut en els escriptors ebrencs. Està estructurada en disset grans cartells (120 centímetres de llarg per 90 d’ample) amb textos breus de deu escriptors representatius d’aquesta temàtica ebrenca: Gerard Vergés, Carmel Biarnés, Andreu Carranza, Artur Bladé, Jesús Moncada, M. Carme Correcher, Francesca Aliern, Artur Cot, Josep M. Sáez i Josep Sánchez Cervelló. Tots els textos fan referència directa al riu, ja sigui fent al·lusió a les bugaderes que hi rentaven la roba, als passos de barca, als sirgadors, a les riuades o a les dones que hi anaven a omplir els cànters. Els cartells es penjaran en diversos balcons de la plaça de Dalt de Móra d’Ebre, un lloc emblemàtic del poble, fora de l’espai propi de la fira. La mostra es podrà visitar fins al 29 d’abril.
Litterarum, fira d’espectacles literaris arriba enguany a la novena edició i se celebrarà del 27 al 29 de maig, tot coincidint en dates amb la Fira del Llibre Ebrenc a Móra d’Ebre. Està organitzada per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, mentre que la Fira del Llibre Ebrenc l’organitzen l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada