dijous, 12 de maig del 2016

“Premi de Poesia Manuel Milà i Fontanals Ciutat de Vilafranca”

L’Ajuntament de Vilafranca convoca el primer “Premi de Poesia Manuel Milà i Fontanals Ciutat de Vilafranca” que tindrà una dotació de 3.000 euros

El poeta vilafranquí Santi Borrell i l’Ajuntament de Vilafranca impulsen aquest primer premi de poesia que volen que es converteixi en un referent als Països Catalans. La idea és que tingui continuïtat en properes edicions i que sigui un certamen de prestigi.

Per això, un dels trets característics és que tant els participants com els membres del jurat quedaran en l’anonimat fins al dia del veredicte. Per a Borrell, això garanteix que no hi pugui haver influències de cap tipus a l’hora de triar-ne el guanyador. Un altre aspecte diferenciador d’aquest premi és que el dia del veredicte també es presentarà el llibre publicat per edicions Saldonar. El guanyador sabrà la decisió unes setmanes abans per poder participar en el procés d’edició. Segons Borrell el fet que el llibre ja es pugui veure físicament el mateix dia de l’entrega del guardó i els assistents pugui comprar-lo, és una diferencia destacada respecte altres premis d’aquest tipus.
Un altre dels principals reclams és que el premi té una dotació de 3.000 euros, una quantitat important si es té en compte que el premi de poesia més important en llengua catalana, el Carles Riba, està dotat amb 6.000 euros. El guanyador, a més, serà designat com a poeta de l’any de Vilafranca i participarà en diferents actes relacionats amb la poesia.
A banda de l’editorial Saldonar, el premi compta amb el suport del taller de vehicles Midas , de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Vilafranca. A l’acte de presentació, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Monfort va explicar que des d’aquest mandat la cultura està inclosa dins d’aquesta àrea perquè s’entén com un element més de projecció de la ciutat. Monfort creu que el premi tindrà una gran rellevància dins els guardons de poesia en llengua catalana.
Les obres es poden presentar a partir del 4 de juliol a l’Ajuntament de Vilafranca fins al 6 de setembre. S’hauran de presentar 5 exemplars amb pseudònim  i ha de tenir l’extensió habitual dels llibres convencionals. És a dir, entre 50 i 100 pàgines, aproximadament. El veredicte es farà públic el 25 de novembre a la Sala 1876 del Casino de Vilafranca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada