dissabte, 22 de juliol del 2017

3ª Jam Poètica Dels Països Catalans



(Extret del facebook de Pau Civit)
La 3ª JAM poètica dels paisos catalans, que farem el dia 29 de juliol a Montblanc, reunirà un fum de poetes d'arreu, no volem que sigui un recital mes, volem que s'escolti la veu dels poetes desconeguts, una gent que en contra del que sembla, formen una catifa fantàstica, un bon sembrat d'espigues al llarg i ample del territori. La poesia aquesta arma carregada de futur també hi vol dir la seva en aquest moments... com mimin inquietants que ens volen robar fins hi tot la democràcia.
“No és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica quan sigui necessari, la legalitat vigent “ , si no fos així els negres nord americans encara anirien asseguts als darrers seients dels autobusos i no podrien banyar-se a les les piscines publiques.
Que es pensen aquesta gent!! Si els interessa modifiquen el que calgui, els importa res la opinió de la gent, i molt menys la dels catalans. Els fan por les urnes i els referèndum, això es utilitzar la llei com espasa o martell. Els poetes, que som gent de pau també ens volem plantar amb fermesa davant aquestes agressions a tot el que Catalunya anhela.
ELS GRANS GEGANTS,ELS GRANS CASTELLS de Catalunya es la cultura pròpia, literatura, plàstica, tradicions, i les voldrien destruir, i ho intenten, fins hi tot amb la salut dels catalans s'atreveixen.
Els poetes estimem totes les llengües, i les respectem, inclòs la seva ,que es la que ens volen imposar.
Per això aquesta trobada poètica del 29 de Juliol ha de ser respectuosa, escrupolosa, neta i que volin les metàfores, per damunt dels matacans i merlets, que covin el nostre coratge tranquil a les espitlleres de les torres creixin i escampin el clam.
Com deien els últims versos, de autoria coral, que varen nàixer de la pluja purificadora de De 1ª JAM poètica dels paisos catalans del 2014:
SOM OLIVERA, SOM GARROFERS,
SOM LLICORELLA,
SOM SOCA DE MIL ANYS, VISCA LA TERRA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada